BarTakeOver-sorozat a GoodSpirit Bárban

Ilyen még nem volt Budapesten! A WhiskyNet 10 éves születésnapja alkalmából szeptember folyamán BarTakeOver-sorozatot tartunk a GoodSpirit Bárban.

Három alkalommal (szeptember 11-18-25, 19:00 órától) Budapest több meghatározó bárjának kiváló bártenderei „veszik át a hatalmat” a GoodSpirit bárban, hogy izgalmas koktélokat készítsenek.

A 10 éves születésnaphoz kapcsolódóan természetesen kedvezményt is kaptok a koktélok árából. Minden egyes BarTakeOver napon 20% kedvezményt adunk a bártenderek által készített koktél-különlegességekre. Véssétek be a naptáratokba az időpontokat!  Használjátok ki a lehetőséget!

A BarTakeOver időpontjai és bártenderei

Szeptember 11. 19:00 órától

Bednárik Niki (Boutiq Bar)

A Boutiq’Bar 2008-as nyitásakor hittünk a vendéglátásban, a minőségi italokban és a kivételes vendégeinkben. Legnagyobb erősségünk a lelkesedés, az eltökéltség volt. Ahogy teltek a napok, hónapok és évek nagyon sok minden változott, a falak színétől a csapat összetételéig. A könnyű délutáni sétának nem nevezhető utat kísérte sok nevetés, könny, ölelés és elköszönés egyaránt. Zajlottak versenyek, avattunk bajnokot, kaptunk sok elismerést és természetesen kritikát. Néhány dolog azonban állandó maradt, és az is marad, míg Boutiq’ a Boutiq’. Még mindig hiszünk. Hiszünk magunkban, a kivételes szervizben, a tanulásban, a világot átölelő vendéglátásban.

Kovács Dani (Prime Steakhouse)

Kovács Dániel vagyok, hivatásom szerint a Prime Steakhouse head bartendere. Hitvallásom szerint fontos, hogy a munkán kívül is találjunk valamit, amiben hiszünk és kiteljesedhessünk. Így lettem tanár, versenyző, MBU alelnök, gasztroforradalmár, mentor és inspirátor. Örökifjú túlélő vagyok, aki két kanállal falja az élet minden jó részét; legyen az étel, ital, gyönyörű nő vagy humor, ami fűszerezi az életet.

Forray Andris (Costes Downtown)

A Costes Downtown headbartendere vagyok. Costes downtown: mint Michelin-csillagos étterem, célunk az, hogy a hazai gasztronómiában mi diktálhassuk a trendet és mutassunk új dolgokat. Nem csak az ételeinkre igaz ez, hanem az italainkra is. Respect and innovation a bárunk filozófiája. Vendégeink többsége ételei mellé borpárosítást választ, ezért a koktélok inkább aperitif vagy digestive jellegűek és természetes alacsonyabb alkoholtartalmúak. Jellemző ízek, amivel a nyáron dolgozunk erdei-, trópusi gyümölcsök, keserű.

Szabó Dávid (Warm Up koktélbár)

A Warm Up vezető bártendere vagyok, a kezdetektől részt vettem a bár kialakításában, emellett 2 éve a Hendrick’s Premium Gin magyarországi márka nagyköveteként is tevékenykedem. A Warm Up koktélbár 4 éve nyitott meg, egy addig egyedülálló koncepcióval. Nem csináltak koktéllapot, hanem személyre szabott koktélokkal várták a közönséget, ami azt jelenti, hogy néhány kérdés után az egyéni ízléshez alakítják az italokat. Színesítik a palettát a molekuláris konyha találmányai, melyek közül a habok minden este főszerepet kapnak. A bár a kezdeti felfutást követően töretlen népszerűségnek örvend a hazai és külföldi vendégek közt egyaránt.

 

Szeptember 18. 19:00 órától

Anger Borbála (Aria Hotel, High Note Sky Bar)

Az Aria Hotel High Note Sky Barjában dolgozom, mint manager. Fél éve kezdtem itt dolgozni. Teljesen új céggel visszük a bárt, szóval még babacipőben jár a dolog, de mindannyian azon vagyunk, hogy Budapest egyik legszínvonalasabb bárját tudjuk „összehozni”. A szállodánk a legjobb hotel címet kapta ebben az évben. 6 éve kezdtem el a vendéglátásban dolgozni, ez idő alatt az összes létező lépcsőt végigjártam, “pultos” poharas,felszolgáló, barback, bartender. Az elmúlt másfél évemet szintén egy 5 csillagos hotelben töltöttem (Buddha bar), de a Zöld Pardon pultjait is megjártam már Szerelmes vagyok a munkámba, megtaláltam benne önmagam. Imádok alkotni, örömet szerezni a vendégeimnek és megalkotni a számukra tökéletes italt.

Hegyi Olivér (Her Majesty The Rabbit)

Italokat keverek már évek óta. Nincs bennem semmi extra.

Kocsis Tamás (Hotsy Totsy)

Nincs bartender aki ne ismerné, nincs bartender aki ne tisztelné ezt a korszakot. A szesztilalom meghatározó, zsivány, mocskos 13 éve mérföldkő volt mind az italkeverésben mind az italkészítésben. Volt egy személy viszont, akit nem említenek meg a történelemkönyvekben, de jelenléte megcsavarta az amúgy is twistelt korszakot. Jack ‘Legs’ Diamond az elnyűtt brooklyni utcákból feltörve az egyik legkiemelkedőbb szeszcsempésszé vált. Ital iránti szeretete és tisztelete csak a pénzéhségével vetekedett. 1924-ben döntött úgy miután megjárta Európát, hogy elege van abból, hogy csak eladja az illegális nedűt, ezért (ha a legenda igaz) megalkotta az egyik legelső speak easy bárt New York szívében. A Hotsy Totsy adta meg azt az eleganciát az italnak, amit megérdemelt. Egy hely, ahol nem számított ki vagy, honnan jöttél, csak az számított, hogy ott vagy. Kocsis Tamás páratlan tudása és tisztelete az italok és szakmája iránt visszaadja Jack szíve-lelkét. Habár Tamás története nem itt kezdődik és nem is itt ér véget, annyi biztos hogy a Hotsy Totsy lelkét ő adja, azzal a passzióba tekert alázattal, amit ma nagyon kevesen biztosítanak Magyarországon.

 

Szeptember 25. 19:00 órától

Dez O’Connel (Brody House)

Dez O’Connell is an award winning bartender and bar manager from the UK. He has been making and teaching drinks for the last twenty years all over Europe but his heart now lies in Budapest where he is a consultant for bars and drinks brands. Creator of the now famous “Alchemists Nights – Cocktails In Cultural Context” – he is also known as the Beverage Overlord for the Brody House Group and if you’re looking for him in Budapest, he can usually be found in or around the bars in the stunningly bohemian Brody Studios.

Ódor Andris (Black Swan)

12 éve foglalkozom a Gasztronómia különböző szegmenseivel! Feladatomnak érzem, hogy valami maradandó illetve iránymutató dolgot teremtsek a munkásságommal! Jelen állás szerint saját báramban dolgozom a Black Swanban! A bár 4. hónapja üzemel és törekszik arra, hogy minél jobb környezetet és szervízt biztosítson az ott  fogyasztóknak.
Nagy megtiszteltetés lesz a Good Spirit pultjában tölteni az estét.
Izgatottan várom.

Oláh Ricsi (St.Andrea Skybar)

Oláh Attila Richárd a becsületes nevem, és a St. Andrea Wine & Skybar bar managere vagyok. A mögöttem lévő út nem túl hosszú, viszont elmondhatom, hogy rövid idő alatt szép ívet ír le a pályám. Olyan kiemelkedő helyeken dolgozhattam, mint a Prime Steak & Wine vagy  a Four Seasons Greshem Palace Kollázs étterme. Az általam megálmodott italok alapjait az Arran Tokaji Cask Finish Single Malt-ja adja, illetve a Koval köles whiskeyje.

3 itallal szeretnék kedveskedni az este alkalmával, amelyek a következők;

Global Warming

 • 25 ml Arran Tokaji Cask Finish
 • 15 ml VS Cognac
 • 15 ml Rum
 • 10 ml virágpor szirup
 • 1 dash csoki bitter
 • 1 dash narancs bitter

(Ezen ital szervírozásához viszek egy kis földgömböt…)

Make a Wish

 • 40 ml Arran Tokaji Cask Finish
 • 10 ml Tokaji Aszú szirup
 • 20 ml citromlé

Black sheep

 • 40 ml Koval Köles Whiskey
 • 12.5 ml Ramazotti Amaro
 • 10 ml Levendula szirup
 • 2 dash Aromatic Bitter
 • 3 ml Citromsav

Rostás “Jack” Gergely (Farm)

Lassan két évtizede próbálom szórakoztatni koktélokat kedvelő vendégeimet. Ibizán, Londonban, Andorrában és Barcelonában is volt lehetőségem elvarázsolni őket. Mindig is a legmagasabb minőségű alapanyagok és friss összetevők felé hajlottam, amit mostanára már saját hitvallásként követek és terjesztek. Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen gyönyörűen virágzó koktélforradalom kellős közepén ennyi tehetséges művésszel alkothatok, élhetek együtt.

Koktél: Rhubarb Gin Fizz

 • 25 ml Edinburgh Rhubarb
 • 20 ml Edinburgh Cannonball
 • 10 ml cukor
 • 15 ml friss citromlé
 • 1 tojás fehérje

Pohár: Fehérboros
Elkészítési mód: Shake
Dísz: Friss rebarbara vagy levendula szál

A változtatás jogát fenntartjuk!

Cím: Kapcsolat