Megvan a Nikka Perfect Serve regionális győztese!

Zdenko Michlik (Szlovákia, Pozsony) nyerte a Nikka Perfect Serve nemzetközi koktélverseny regionális döntőjét október 30-án a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bárban. Ő utazik New Yorkba, a verseny nagydöntőjére!

Még a verseny előtt Stanislav Vradna (Stan), a Nikka márkanagykövete tartott egy fergeteges Nikka kóstolót, mindenki örömére. Az ő performansza kellőképpen megadta az alaphangulatot.


A Nikka Perfect Serve rangos nemzetközi verseny regionális döntőjébe előzetes válogatás után 12 bártender került be.  A versenyzők között voltak magyarok, szlovákok és csehek is. A legjobbak közé két hölgynek is sikerült „beverekednie” magát: Bednárik Nikoletta (Budapest, Boutiq Bar) és Sandra Šalatová (Csehország, Prága) képviselte az egyáltalán nem gyengébbik nemet. A verseny 12 fős elit mezőnyében egyébként 7 hazai és 5 külföldi bártender szerepelt.

A győztes performansza

A háromtagú nemzetközi zsűrit Alia Akkam, Nagy Lilla, Roger Betriu alkotta. A versenyben résztvevő bártendereknek a három zsűritag előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, tapasztalataikat, szakmai tudásukat, hogy mennyire tudják megvalósítani az Ichi-go Ichi-e japán filozófiát, amely a “One moment, one encounter-re.” (Egy pillanat, egy találkozás) helyezi a hangsúlyt. Hiszen minden találkozás egyedülálló, különleges, fokozottan igaz ez a bárélet világára is, ahol nap mint nap új és új találkozások „születnek” a vendégek és bártenderek jóvoltából.

A Nikka Perfect Serve versenykiírása elvárásként fogalmazta meg, hogy a versenyzők a vendégre fókuszáljanak, ő legyen a középpontban, az ő lelkiállapotának, pillanatnyi érzelmeinek megfelelő italt készítsenek a Nikka whisky felhasználásával.

A nap folyamán kiváló előadásokat láthattunk, mind a 12 versenyző arról tett tanúbizonyságot, hogy becsületesen és lelkiismeretesen készültek fel a versenyre és kimagasló teljesítményt nyújtottak. Ezért is volt igen nehéz dolga a zsűrinek, amely hosszas tanácskozás után úgy döntött, hogy a verseny filozófiájának megfelelően a feladatot Zdenkónak (Szlovákia, Pozsony) sikerült legjobban megvalósítania, így ő nyerte a nemzetközi verseny budapesti, regionális döntőjét, így ő utazhat New Yorkba, a Nikka Perfect Serve nagydöntőjére.

A CSAPAT

Neki és minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

A Nikka Perfect Serve koktélverseny regionális döntőjében a következő bártenderek mérték össze tudásukat (a felsorolás nem a sorrendet mutatja):

 

GYŐZTES: Zdenko Michlik Pozsony, Antique American bar

Peter Bobula (Prága, Black Angel’s Bar)

Peter Minarčic (Prága, Bonivant’s)

Sandra Šalatová (Prága, Hemingway Bar)

Nikoletta Bednárik (Budapest, Boutiq’ Bar)

Péter Gózon (Budapest, High Note Skybar)

Norbert Tóth (Budapest, High Note Sky Bar)

Ferenc Hyross (Budapest, Babka Bar)

Dr. László Pálffy (Budapest, Boutiq’ Bar)

Szabó Máté Budapest, (The Ritz-Carlton, Kupola Bar)

Atilla Bús (Szeged, Sol Bistro)

Dominik Tapušík (Pozsony, Sky Bar&Restaurant)